ה- IPAINT של נירלט במבחן – האם שווה לרכוש אותו?
* חוות דעת מאומתות ועדכניות של לקוחות אמיתיים. לחצו לצפייה.
עבודות צבע בכלל וצביעת דירה בפרט נתפשים לעתים כמטלות פשוטות למדי אך בדומה לענפים רבים, הטכנולוגיה והחידושים לא פסחו על ענף הצביעה. הדוגמה אולי הטובה ביותר לחידוש שכזה הוא ה-Ipaint של נירלט שהושק לאחרונה בקמפיין רחב היקף בעלות כוללת של למעלה משני מליון שקלים! מעבר לכך, מדובר בפטנט רשום שהחברה שואפת לשווקו מעבר לים. על פניו נשמע כמו הבטחה אך נשאלת השאלה האם אתם באמת צרכים את הכלי החדשני הזה ואם כן, אילו באמת יכולים לעזור לכם.
ה-ipaint של נירלט
אנו אוהבים לראות כלים חדשים בתחום צביעת הדירות והמשרדים ולא יכולנו להתעלם מהכלי החדש של נירלט הלו הוא ה-Ipaint. מדובר במיכל גמיש נישא המכיל צבע אקרילי (של נירלט מן הסתם), אליו מחובר רולר שניזון ממיכל הצבע הנישא באופן אוטומטי באמצעות משאבה וצינור.
מבחינת המראה, אין ספק שהכלי מעורר עניין אך נשאלת השאלה האם הוא יכול לסייע לכם בזמן צביעת דירה.
כדי לענות על השאלה, בואו ונתחיל בעובדות.
עיקרון הפעולה שמסתתר מאחורי המערכת מתבסס על משאבה הפועלת על סוללות רגילות ושמזרימה אוויר אל שקית הצבע הנישאת. לחץ האוויר “דוחף” את הצבע אל הצינור ומשם אל הרולר. וכל מה שצריך כביכול לעשות הוא להתחיל ולצבוע – או לנרלט – תלוי את מי שואלים.
עצם העובדה שמדובר במתקן עם סוללות מאפשר לנו לצבוע כל קיר מבלי להיות תלויים בכפלי חשמל, מה שמהווה יתרון גדול ואין ספק שבתכנון המוצר הושקע מחשבה רבה.
מדובר כאמור במיכל צבע נישא שמטרתו לאפשר לנו לצבוע כל קיר ותקרה באופן כזה שלא נצטרך מגש לאחסון הצבע ואפילו לא פח של צבע מאחר שכל מה שאנו זקוקים לו נמצא כבר בערכה.
מהבחינה הזאת אין ספק שמדובר במשהו מעניין ומי כמו הצוות של סילבס צבעים יכול להעיד על כך. לכאורה, אין צורך לסחוב פחי צבע כבדים ומגשים מסוגים שונים והעבודה צריכה להיות הרבה יותר נוחה. האמנם?
מבחן הצבע
ההתנסות שלנו עם הערכה היתה טובה למדי אך שיטוט קצר ברחבי הרשת העלה תמונה קצת שונה. לצד צרכנים מרוצים, נתקלנו גם בלא מעט כאלה שדווחו על תקלות שונות. החל מלקוחות שדווחו שנתקלו בתופעה של טפטוף בלתי נשלט של הצבע ועד להתפרקות חלקים שונים.
התגובה הרשמית של חברת נירלט היתה שמדובר בתקלות נקודתיות שיבדקו על ידי החברה. לא בדיוק מסוג התקלות והתגובות שאנו מצפים לקרוא כאשר מדובר במוצר כחול לבן שאמור להיות פורץ דרך בתחום ועולה לא מעט (נגיע לזה בהמשך).
רכשתם את ה-Ipaint – אתם מוגבלים
נירלט בחרה באופן ברור באסטרטגיה של היבדלות – דבר שמגביל אתכם באופן מהותי בכמה מובנים.
סוג הצבע
אם רכשתם את המתקן, אתם יכולים להשתמש אך ורק בצבעי נירלט אקסטרא. כלומר, אם חשבתם לרכוש את הערכה ולמלא אותה בצבעי טמבור – אתם פשוט לא יכולים. זו ערכה סגורה וממש לא גמישה.
לא צריך להיות גאון על מנת להבין שהצביעה ב-Ipaint יקרה ואפילו יקרה מאוד. בעוד שליטר צבע בערכה (מבלי לכלול את עלות הערכה עצמה) עומד על למעלה מ-22 שקלים, ניתן לרכוש את אותו הצבע במחיר של 13 שקלים לליטר במידה שרוכשים פח 18 ליטר. זה כמעט חצי מחיר! במחיר כזה אתם יכולים לשכור צבעי מקצועי בחברת סילבס צבעים.
מגוון הצבעים
מאחר שמדובר בערכה סגורה, אתם רוכשים את שקיות הצבע בנפרד. נכון לכתיבת שורות אלה, ההיצע של הצבעים שניתנים לרכישה מוגבל מאוד וכולל רק 6 גוונים בנוסף לצבע הלבן – סך הכל 7 אפשרויות. כלומר אם התחלתם לעלעל במניפת הצבעים, פשוט הניחו אותה בצד מאחר שלא תוכלו לבחור בכל גוון שתרצו אלא רק מה שנירלט מציעה לכם בערכת הצביעה שלה. נכון שמדובר בצבעים פופולריים אך עדיין, אנו מאמינים שחובה לגלות גמישות כשזה מגיע לעיצוב וצביעת הדירה או צביעת משרד.
רשימת הגוונים שניתן להשיג כיום בנוסף לצבע הלבן:
בצביעה חיצונית יש אפשרויות טובות יותר
כפי שכתבנו, מדובר בצבעי נירלט אקסטרא שהם איכותיים למדי אך מה קורה אם אתם רוצים לבצע צביעה חיצונית? נכון שנירלט מכריזים שהצבע הזה מתאים גם לצביעה חיצונית אך כפי שאנו יודעים וכתבנו במדריך לצביעה חיצונית, ישנן אפשרויות הרבה יותר טובות שיספקו לכם הגנה מרבית כנגד מים, שחיקה ואפילו סדקים. אז מה הסיבה להתפשר על איכות הצבע במקרה הזה? אנחנו בכל אופן לא מוצאים לכך הצדקה.
צריכים לצבוע דלת, משקוף או סורגים? תקנו רולר וצבע
חיסרון נוסף שמצאנו היא העובדה שIpaint מיועדת לצביעה של קירות ותקרות בלבד. חשבתם לצבוע את המשקופים, הדלתות או אולי את הסורגים או המעקה? הערכה פשוט לא מתאימה לכך ותצטרכו לרכוש צבעים וכלים מתאימים.
כמה יעלה לכם לצבוע עם Ipaint?
על מנת לצבוע בעזרת ה-Ipaint, עליכם לרכוש שני מרכיבים לפחות. הראשון היא כמובן ערכת הצביעה שמגיעה ללא צבע ולכן תאלצו לשלם עבור שקיות הצבע בנפרד.
המחיר שמומלץ על ידי נירלט לרכישה של המכשיר לבדו עומד על אזור ה-140 ש”ח בעוד שכל שקית שמכילה 4 ליטר צבע עולה 90 שקלים ברשת אייס.
לצורך ההשוואה, מחירו של פח צבע של 18 ליטר מאותו סוג עומד על 220 שקלים באתר זאפ. מה שמביא אותנו לתוצאה הבאה:
לא צריך להיות גאון על מנת להבין שהצביעה ב-Ipaint יקרה ואפילו יקרה מאוד. בעוד שליטר צבע בערכה (מבלי לכלול את עלות הערכה עצמה) עומד על למעלה מ-22 שקלים, ניתן לרכוש את אותו הצבע במחיר של 13 שקלים לליטר במידה שרוכשים פח 18 ליטר. זה כמעט חצי מחיר!
לסיכום, זכרו שאנו כאן כדי לספק לכם את השירות הטוב ביותר מבלי להיות פוליטיקלי קורקט בנוגע לסוגיה כזו או אחרת. מתוך המחויבות שלנו ללקוחותינו אנו יכולים לסכם את המבחן שביצענו במשפט אחד. מדובר בערכה יפה ונוחה למדי אך מאחר שהיא מגבילה אתכם באפשרויות רבות כגון בחירת הצבעים וסוג הצבעים, אנו מוצאים אותה כפחות אטרקטיבית.
מעבר לכך, כאשר מוסיפים למשוואה את המחיר הגבוהה, אנו ממש לא רואים שום סיבה לרכוש את המערכת. ישנם כלים רבים שאנו ממליצים עליהם אך כדי שנמליץ על משהו, צריך להיות לו ערך מוסף. במקרה הזה, לא מצאנו שום ערך מוסף ושום יתרון ביחס לשימוש ברולר רגיל.